Snel antwoord op uw vragen?

Leon Veringmeier

Ons team van ervaren echtscheidingsadviseurs staat geheel vrijblijvend voor u klaar.

Bel: (085) 20 14 802
óf CHAT met ons.

Wij zijn bereikbaar:

maandag t/m vrijdag van 08.00 – 22.00 uur en op zaterdag én zondag van 09.00 – 17.00 uur.

Referenties

Voorkom problemen voor de kinderen na de echtscheiding

Een echtscheiding zorgt bij kinderen voor onzekerheid en verschillende emoties, variërend van verdriet en boosheid tot opluchting. In de basis willen kinderen, ongeacht hun leeftijd, dat ouders bij elkaar blijven. Ze horen bij elkaar.

Kinderen zijn kwetsbaar

Vaak krijgen kinderen te maken met een loyaliteitsconflict, het gevoel te moeten kiezen tussen hun ouders en niet kunnen kiezen. Daarnaast zijn kinderen geneigd de schuld van de scheiding bij zichzelf te zoeken en te leggen. Door deze kwetsbaarheid van kinderen is het belangrijk bij een echtscheiding het belang van je kinderen en je rol als ouders centraal te stellen. Voor kinderen is het essentieel dat hun ouders goede afspraken maken en zoveel mogelijk samen blijven opvoeden.

Mediation

In het mediation traject kan het wenselijk zijn een gesprek te hebben met het kind of de kinderen uit één gezin samen, zodat zij los van hun ouders kenbaar kunnen maken wat voor hen belangrijk is. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een door beide ouders te ondertekenen ouderschapsplan.

Nazorg

Als de scheiding geregeld is en beide ouders een eigen woonplek hebben, begint voor kinderen een periode waarin zij moeten wennen aan de nieuwe situatie. Het is een rouwproces, dat tijd nodig heeft en waarbij kinderen op verschillende manieren kunnen uiten dat het moeilijk voor hen is.

Een veilige plek

Belangrijk is, dat kinderen ruimte krijgen voor hun emoties. Bij sommigen lukt dat prima binnen het eigen netwerk van familie en bekenden en met ondersteuning van ouders. Bij andere kinderen is het nodig met professionele begeleiding een ‘veilige’ plek te creëren waar kinderen de echtscheiding kunnen verwerken en hun emoties een plek leren geven.

Menu